Objavljeno: 7.4.1999

Citrix MetaFrame 1.8

Citrix je predstavil novo različico strežnika MetaFrame, ki omogoča uporabo okolja Windows NT z lahkimi odjemalci in Windows terminali. Nova različica ima podporo za nove tipe odjemalcev, razširjeno orodje za nadzor delovanja, boljše združevanje z namizjem v okolju Windows (podpira kombinacije tipk Alt-Tab in druge), hiter preklop med krajevnim in oddaljenim namizjem ter boljšo podporo za delovanje v raznolikih omrežnih okoljih. Odjemalci se lahko odslej samodejno posodabljajo. Citrix Network Neigborhood je nov modul, ki omogoča namestitev programov v oddaljene strežnike in tako poenostavlja razpečevanje programske opreme, ne da bi za to moral skrbeti končni uporabnik. Orodje za nadzor strežnikov Citrix odslej podpira strežniške farme ter dostop do strežnikov zunaj osnovnega omrežja. Ob izpadu osnovnega strežnika se program uporabnika samodejno preveže na rezervnega.

Nova različica nudi boljši nadzor nad komunikacijo med strežniki, razporeditev bremena in razporeditev uporabnikov. Z uporabo tehnologije SpeedScreen 2 so uspeli izboljšati izkoristek komunikacijske povezave za 30-60 %, kar bodo cenili predvsem uporabniki z modemskimi komunikacijami. Nova optimalizacija pretoka podatkov omogoča prenos zvoka in celo videoposnetkov prek pretočne tehnologije. Že tako širokemu spektru odjemalcev ICA so dodali različice za Linux (RedHat, Caldera, SuSE in Slackware), SCO Unixware in OpenServer. Namestitev odjemalcev lahko odslej vnaprej pripravimo z nastavitvami, kot so uporabniško ime, naslov IP, imena strežnikov in druge.

Poleg različice za Windows NT 4.0 so pri Citrixu predstavili tudi novi WinFrame 1.8, ki je funkcionalno podoben, vendar namenjen okolju Windows NT 3.51. Cena paketa je 6000 dolarjev z licencami za 15 uporabnikov (5000 dolarjev brez licenc). Dodatne licence znašajo okrog 200 dolarjev na uporabnika, nadgradnja s prejšnje različice pa 1300 dolarjev.

http://www.cirix.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji