Objavljeno: 23.12.2003

Citrix kupuje GoToMyPC

Podjetje Citrix, vodilni ponudnik terminalskih strežnikov za okolje Windows, je oznanil namero, da za 225 milijonov dolarjev kupi podjetje Expertcity, avtorja priljubljenega programa za daljinski nadzor GoToMyPC. Za mnoge analitike je korak družbe Citrix presenečenje, saj se s tem podjetje, ki je tradicionalno ponujalo le izdelke za velika podjetja, tokrat prvič podaja na področje izdelkov za domačo rabo in mala podjetja, kjer veljajo drugačna pravila. Pri Citrixu trdijo, da je odločitev skladna z njihovo bodočo strategijo in rešitvami.

GoToMyPC je priljubljen program za daljinski nadzor in upravljanje računalnikov, ki je na voljo zgolj kot storitev z mesečnim plačilom (20 dolarjev na mesec). Njegova posebnost je predvsem ta, da za delovanje ne potrebuje posebnega odjemalca, temveč za uporabo zadostuje spletni brskalnik in nekaj namenskih knjižnic, ki se dinamično naložijo na sistem. S tako ponudbo je Expertcity doslej uspel pritegniti kar več kot 100.000 uporabnikov po celem svetu, število pa še narašča. Res pa je, da je med uporabniki le malo podjetij, saj ocenjujejo, da je v skupni številki takih le okoli 4000. Toda med njimi so tudi nekatere pomembne stranke, kot sta Verizon in Cisco.

Citrxi bo Expertcity zadržal kot hčerinsko podjetje, ki bo delovalo na isti lokaciji, kot doslej, kratkoročno pa ne nameravajo spreminjati cen, izdelkov in storitev. S svojim izdelkom pa se bodo soočili na istem trgu, kjer vse večji uspeh dosegajo rešitve VPN in v zadnjem času varen dostop do krajevnih omrežij v podjetjih prek protokola SSL.

http://www.citrix.com

http://www.gotomypc.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji