Objavljeno: 23.1.2004

Cisco predstavlil video povezovalnike

Novi video povezovalniki QAM podjetja Cisco bodo kabelskim operaterjem poenostavili uvajanje in izvajanje novih digitalnih video storitev. Družina izdelkov z digitalno video kvadraturno amplitudno modulacijo (QAM - quadrature amplitude modulation) je del naslednje faze v Cisco strategiji za novo generacijo digitalnega video omrežja (Cisco Next Generation Digital Video Network) in bo olajšala kabelskim operaterjem uvajanje novih storitev video na zahtevo.

Ciscotova izdelka uMG9820 QAM in uMG9850 QAM delujeta kot povezovalnika (IP v MPEG-2) med prenosnim gigabitnim omrežjem ethernet in hibridnim optično-koaksialnim (HFC) kabelskim omrežjem. uMG9820 povezovalnik je manjši, primeren kot QAM osnova za enostavnejše sisteme, uMG9850 pa je vgradni modul za večje in razširljive enote ter primeren za večje sisteme ali mešano stikalno in QAM arhitekturo.

Novi izdelki omogočajo prenos do 240 pretočnih zapisov v običajni ločljivosti in s tem polno izkoriščajo prepustnost gigabitne omrežne povezave. Zaradi tega kabelskim operaterjem ne bo več potrebno povezovati več enot QAM enot med seboj, da bi dosegli popoln izkoristek prenosnega omrežja, s tem pa se tudi odpravi možnost napak, ki se lahko pojavijo pri povezanih enotah

http://www.cisco.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji