Objavljeno: 7.2.2014 01:00

Chromebox za video konference

Google je nekoliko presenetil z najavo, da se namerava vključiti med ponudnike videokonferenčnih izdelkov. V ta namen so predstavili poseben komplet z imenom Chromebox for Meetings, ki vključuje vso potrebno strojno opremo in storitve v oblaku za vzpostavitev video konferenc s tja do 15 sodelujočimi lokacijami.

Chromebox for Meetings je zanimiva kombinacija strojnih komponent različnih proizvajalcev, obstoječih spletnih storitev in nekaterih novosti, ki so usmerjene predvsem v cilj, da bi bile videokonference lažje za rabo. Google ponuja komplet za 999 dolarjev, ki vključuje tudi prvo leto uporabe storitev v oblaku, nato pa je treba plačevati 250 dolarjev letno.

Kupec dobi v kompletu računalnik Chromebox s procesorjem Core i7, po izbiri od proizvajalcev Asus, Dell ali HP, video kamero z zmožnostjo snemanja posnetkov v polni ločljivosti HD, specializiran videokonferenčni zvočnik/mikrofon Jabra in daljinski upravljavec. S programske plati je Chromebox for Meetings kombinacija storitev Google Hangouts in dela kode, ki smo jo srečali pri večpredstavnem predvajalniku Chromecast.

Da bi kar se da poenostavili rabo, se videokonferenčni sistem samodejno zažene ob vklopu in na zaslonu prikaže koledar sestankov (seveda povezan s spletnim koledarjem v Hangouts). V programsko opremo so vgradili tudi napredne elemente, kot je zaznavo govorca in samodejni preklop na video posnetek tistega, ki govori. Že v osnovi so predvideli možnost, da se lahko Chromebox for Meetings poveže tudi z drugimi videkonferenčnimi sistemi in sicer prek storitev družbe Vidyo. S pomočjo partnerstva UberConference pa lahko v klepet vključimo celo uporabniki prek telefonske linije.

Izdelek je takoj na voljo v ZDA, kmalu pa ga bodo ponudili tudi v drugih državah sveta, vključno z Evropo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji