Objavljeno: 19.10.2012

Chromebook za 250 dolarjev

V časih, ko Google govori pretežno o tablicah in telefonih, smo skoraj pozabili na napovedane prenosnike z operacijskim sistemom Chrome OS. Toda Google na tem področju še ni rekel zadnje besede. Pravkar so posodobili ponudbo s prenosnikom, za katerega je v ZDA potreba odšteti le 250 dolarjev (brez DDV).

Novi prenosnik sicer proizvaja Samsung, temelji pa na procesorju ARM (Samsung Exynos 5 Dual; torej nima enak osnove kot netbooki) in 11,6-palčnem zaslonu z ločljivostjo 1366 x 768 pik. Pomnilnik je velik 2 GB, za podatke pa služi vgrajeni pomnilnik Flash velikosti 16 GB. Bolj pomembno je to, da Google s prenosnikom ponuja brezplačnih 100 GB prostora za dve leti v svoji spletni storitvi Google Drive.

S tako zasnovo prenosnik, ki je debel 2 cm in tehta 1,1 kg, ne potrebuje kakega posebnega ventiliranja, s tem pa so uspeli tudi precej izboljšati trajanje delovanje. Z enim polnjenjem akumulatorjev naj bi tako nemoteno deloval 6,5 ur. Prenosnik premore vmesnike Wi-Fi, bluetooth, vrata USB 2.0 in 3.0 ter režo za kartice microSD. Procesor naj bi bil dovolj zmogljiv za predvajanje video posnetkov v polni ločljivosti HD, zažene pa se v manj kot desetih sekundah.

http://www.google.com/intl/en/chrome/devices/landing.html

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji