Objavljeno: 11.1.2015 01:00

CES: Pametne ure se množijo

Glede na lanskoletno dogajanje na področju pametnih ur in potrjen vstop družbe Apple na to področje, so številni proizvajalci na sejem CES prinesli cel kup zapestnih naprav.

Podjetje Withings, ki je lani prikazalo zelo stilne modele Activité, je letos predstavilo še precej cenejši (150 namesto 450 dolarjev) model Activité Pop. Usnje je nadomestil silikonski pas, dodali so nove barve, ohranili pa lep videz in kombinacijo klasične številčnice z možnostjo spremljanja dnevnega gibanja.

Sony je na sejem prinesel kovinsko izvedbo ure SmartWatch 3 Steel, ki ima 1,6-palčni zaslon ločljivosti 320x320 pik, ki ga osvetljuje tudi dnevna svetloba (transreflective). 512 KB RAM, 4 GB Flash RAM, vmesnika bluetooth in NFC ter aplikacije za fitnes in golf uro umeščajo med najbolj vsestranske.

LG je imel na ogled prototip, ki so ga razvili skupaj z avtomobilsko znamko Audi. Z uro naj bi v prihodnosti upravljali vozilo, denimo odklepali vrata in omogočili zagon motorja. Posebnost ure je brez dvoma operacijski sistem WebOS (nekoč Palm), ki ga LG sicer uporablja tudi pri televizorjih. Ura z okroglim zaslonom premera 1,3.palcev ima vgrajen procesor Qualcomm, ostale lastnosti pa so še nedorečene.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji