Objavljeno: 25.2.1999

CeBIT '99 pred vrati

Telekomunikacije bodo na letošnjem CeBIT-u enakopravno tekmovale z računalniškimi trendi. Z naprednimi programskimi rešitvami je prav internet za manjša in srednje velika podjetja najprimernejši način za odpiranje navidezno resničnih trgovin. Moč interneta ni omejena samo na nakupe in prodajo. Omogoča tudi oglaševanje izdelkov ter storitve podpore in vzdrževanja. Razlika med dosedanjo izmenjavo podatkov po internetu in sodobnim elektronskim trgovanjem je v tem, da internet povezuje ponudnika in vsako posamezno stranko, pri čemer čas in razdalja ne igrata več vloge. Le vprašanje časa je, kdaj bo internet prevzel vse oblike komunikacije (telefonija, fax, dopisovanje), letošnji CeBIT pa bo predstavil pripadajoče programske rešitve. Teleworking je usklajevanje skupinskega dela, pri katerem so člani razpršeni na različnih zemljepisnih lokacijah. Vsak član skupine je obveščen o vsaki spremembi in stanju projekta, dostopnosti in zasedenosti drugih članov in preostalih dejavnikih, ki prispevajo k učinkovitosti.

Sproščanje telekomunikacijskega trga je odprlo vrata novim ponudnikom, posledica pa je tudi nižanje cen osnovnih telekomunikacijskih storitev. Cene bodo počasi le dosegle najnižji prag in tržni tekmeci se bodo borili za svoj delež s pestrejšo ponudbo dodatnih storitev. Nove tehnologije (kakršna je ADSL) omogočajo prenos velike količine podatkov tudi po običajnih bakrenih žicah, na voljo pa so še druge infrastrukturne možnosti - napetostno omrežje ali kabelska TV omrežja. Mobilna telefonija in interaktivne storitve postajajo nekaj vsakdanjega, trendi pa kažejo na združevanje fiksne in mobilne telefonije.

Satelitski prenos in internetni protokol odpirata nove možnosti za prenos zvočnih in slikovnih podatkov. Večpredstavne storitve prek satelita: WebTV in WebRadio bosta kmalu segali tudi v najbolj odročen kotiček našega planeta. Poznavalci ocenjujejo, da bo prav tako strmo naraščalo število radijskih in televizijskih programov, ki se bodo predvajali prek satelitov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji