Objavljeno: 7.11.2011

Canon sanja Hollywood

Japonski Canon se je nekoliko presenetljivo podal v profesionalne filmske vode, kjer bodo skušali unovčiti vse svoje dolgoletne izkušnje na področju fotografije in videa. Novost se imenuje C300 Cinema Camera in je namenjena profesionalnim snemalcem, a s ceno, ki ni nedosegljiva tudi izven Hollywooda. Omenja se podatek, da se v ZDA prične pri 20.000 dolarjih. Za ta denar kupec dobi profesionalno video kamero zmožno snemanja v HD ločljivosti 1080p in časovno sinhronizacijo, ter celo armado različnih objektivov in filtrov.

Med temi so tudi taki, ki zmorejo brez težav tudi zagotoviti ločljivost 4K (4096 x 2160 pik), kar zagotavlja ta hip predvsem zaščito investicije za prihodnost.

Da se Canon vse bolj spogleduje z ločljivostjo 4K priča tudi objava prototipa iz družine EOS (morda kot naslednika znamenitega EOS 5D Mark II), ki zmore zajemati video posnetke v tej ločljivosti (pri 24 slikah na sekundo) in premore tako imenovano "full frame" CMOS tipalo, za kar se da kvalitetne posnetke. Razumljivo, so tehnične podrobnosti za zdaj skrivnost, kot tudi podatek, kdaj naj bi bil tovrstni izdelek nared.

http://www.canon.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji