Objavljeno: 10.2.2010

Canon EOS 550D

Canon je predstavil novega člana družine DSLR aparatov EOS, ki se lahko pohvali s tipalom z ločljivostjo 18 milijonov pik in možnostjo snemanja video posnetkov v polni ločljivosti Full HD. Novi EOS 550D ne bo nadomestil dosedanjih modelov 450D in 500D, temveč se bo postavil stopnico višje in pod dosedanji polprofesionalni model EOS 7D. Kljub zmogljivi zasnovi Canon obljublja tudi zanimive cene - 750 evrov za samo ohišje in 850 evrov za komplet z objektivom 18-55 mm.

Ključno zaslugo za izboljšano zmogljivost nosi procesor DIGIC 4, ki se družno s tipalom odlikuje po odzivnosti, živih barvah in razmeroma malo šuma (ISO 100-6400, razširljivo celo na 12.800). Ponudbo dopolnjuje 9-točkovni sistem samodejnega ostrenja (AF), zmožnost slikanja posnetkov v polni ločljivosti s hitrostjo 3,7 slik na sekundo, ter podpora za kartice SDHC, SDXC (do 64 GB) in Eye-Fi. Fotoaparat ima za laže rokovanje drugače oblikovane tipke, pa tudi uporabniški vmesnik, ki ga uporabljamo na 3-palčnem zaslonu LCD.

Kot že rečeno EOS 550D podpira snemanje video posnetkov v polni ločljivosti, pri čemer lahko uporabnik izbira med 24, 25 in 30 slikami na sekundo. Pri nižji ločljivosti 720p je mogoče posnetke snemati tudi s 50 ali 60 slikami na sekundo. Povrh vsega je med snemanje video posnetkov, kar prožimo s posebno tipko, omogočeno ročno upravljanje aparata, kar dopušča veliko svobode pri ustvarjanju. Koristen je tudi podatek, da je na fotoaparat mogoče priključiti zunanji mikrofon, posnetke pa lahko predvajamo prek vmesnika HDMI. V prodaji bo od 24. februarja.

http://www.canon.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji