Objavljeno: 21.4.1999

Caldera OpenLinux 2.2

Podjetje Caldera je nekoliko prehitelo tekmeca Red Hat Software in kot prvo predstavilo novo različico Linuxa, ki temelji na najnovejšem jedru 2.2.5. Nova zasnova prinaša precej hitrejše delovanje v primerjavi s prejšnjim različicami, še posebej pri računalnikih z vsaj 16 MB RAM. Pri Calderi so naredili tudi korak naprej glede povezljivosti z Microsoftovimi operacijskimi sistemi, zdaj zna OpenLinux 2.2 brati in pisati na diske z datotečnimi sistemi NTFS in FAT32, povrh vsega pa omogoča branje CD-ROM-ov, ki vsebujejo datoteke z dolgimi imeni.

Ena največjih novostih je nova različica grafičnega vmesnika KDE 1.1, ki je bolj dovršen, hitrejši in preprostejši za rabo kot predhodniki. Precej so izboljšali tudi namestitev, saj ima OpenLinux vgrajen čarovnika z imenom Lizard, ki samodejno prepozna strojno opremo in namesti potrebne gonilnike. Lizard vsebuje celo lahko različico pomožnega programa PowerQuest Partition Magic, s katerim je mogoče na enem računalniku hitro in preprosto ustvariti razdelitve diska, tudi če je bil dotlej celotni disk uporabljen za drug operacijski sistem.

Pri Calderi so kot že doslej v novo različico vgradili dodatne programe, kot so Corel WordPerfect 8, StarOffice, DR-DOS 7.2, odjemalec za strežnike Novell, Netscape Navigator ter Sunov stroj JVM. Cena OpenLinuxa 2.2 je 50 dolarjev.

http://www.caldera.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji