Objavljeno: 2.5.2023 08:00 | Teme: microsoft, umetna inteligenca, google

Brskalnik Edge ob obisku Googlovega Barda predlaga Bing

Microsoft stavi vse na umetno inteligenco. Digitalnega pomočnika Bing, podprtega s pametjo ChatGPT, želi na vse pretege postaviti v ospredje. Pri tem uporablja tudi manj simpatične prijeme.

Razvijalec Vitor de Lucca je v Microsoftovem spletnem brskalniku Edge opazil, da se mu ob obisku Googlove AI storitve Bard, na zaslonu pojavi gumb za primerjavo odgovorov z Bingom. Klik na gumb odpre novo pogovorno okno brskalnika, kjer lahko uporabniki dobesedno primerjajo odgovore obeh AI pomočnikov. Ta funkcija je trenutno na voljo le v razvojni različici 114.0.1807.1 brskalnika Microsoft Edge.

Microsoft je po skromnem začetku digitalnega pomočnika z umetno pametjo naredil velik korak naprej. Napačne informacije in drzni odgovori so stvar preteklosti, Bing je danes bistveno zmogljivejše orodje. Od prejšnjega mesca je na primer bogatejši za zmožnost generiranja slik, ki temelji na naprednejši različici globokega učnega modela OpenAI DALL-E. 

Uporabniki, ki sodelujejo v testiranju razvojnih verzij pomočnika, mu lahko posredujejo opis želene slike in dodatne zahteve, nakar bodo nagrajeni z rezultati, ki bodo skušali želje v čim večji meri uprizoriti. Bing Image Creator, kakor se zmožnost uradno imenuje, bo v prihodnosti del brskalnika Edge, kar naj bi pohajkovalcem po spletu omogočilo generiranje slikovnega materiala med samim brskanjem po spletu.  

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji