Objavljeno: 7.8.2019 10:00

British Airways z zamudami zaradi računalniških težav

Potniki družbe British Airways se pritožujejo zaradi zamud in dolgih vrst pri prijavi na lete, pri podjetju pravijo, da imajo težave z računalniškim sistemom.

Letalska družba je začasno prešla nazaj na ročno prijavo potnikov na letališčih, priporočajo, da potniki preverijo stanje prijave na njihovi spletni strani ter pridejo na letališče nekoliko prej kot bi sicer. Težave naj bi bile v dveh ločenih sistemih, konkretno v sistemu za spletno prijavo (»check-in«) ter sistemu za organizacijo odhodov letov. V času pisanja so že odpovedali nekaj manjših letov, predvsem iz letališč v okolici Londona (Heathrow, Gatwick in London City).

Podobne težave so imeli že leta 2017, ko so v treh dneh odpovedali nekaj čez sedemsto letov. Stroškov je bilo takrat za dobrih osemsto milijonov funtov. Takrat so za težave krivili velik skok v moči na električnem omrežju podatkovnega središča, zaradi česar so odpovedali tako glavni strežniki kot strežniki za varnostno kopiranje, ročna obuditev sistema pa naj bi pač trajala. Večina komentatorjev je bilo sicer mnenja, da gre le za izgovor, ter da je bil resnični razlog v pretirano kompliciranem sistemu za katerega skrbijo zunanji izvajalci iz Indije.  

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji