Objavljeno: 10.7.2015 01:00

Brezplačna podpora za Windows 10: 2-4 leta

Vsi poznamo frazo, da nobeno brezplačno kosilo ni povsem brezplačno. Ob najavi Microsofta, da bo novi operacijski sistem Windows 10 na voljo kot brezplačna nadgradnja, cel svet pozorno spremlja, ali je še kaj v ozadju. Microsoft je namreč doslej v javnost pošiljal mešane signale in predvsem ni razkril celotne politike glede pričakovanih plačil skozi čas.

Nedavno so denimo zapisali, da bodo v letošnjem letu nadgrajene naprave na Windows 10 lahko uživale brezplačno podporo in nadgradnje v času »njihove življenjske dobe«, karkoli že to pomeni.

Nato je v javnosti prišla informacija, ki jo je Microsoft predstavil svojim vlagateljem, kjer pojasnjuje, da s tem mislijo na obdobje nekje v dolžini dveh do štirih let. Še več, vlagateljem so navedli, da bo Microsoft »življenjsko dobo« računalnikov določil glede na »vrsto kupcev«.

To najbrž pomeni, da ne bodo vsi uživali enako dobo brezplačne podpore. Kriteriji za delitev seveda niso jasni, najbrž pa lahko pričakujemo vsaj delitev na poslovne in domače uporabnike.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

klemen_ | 10.7.2015 | 13:39

No ja sej 4 leta niti ni tako kratka doba, dvomim da bo še kateri sistem v današnjih časih podoživljal podobno starost kot recimo XP.

mjsu.pro | 10.7.2015 | 18:28

10 je slab. Še vedno prisegam na 8 in 8.1.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji