Objavljeno: 18.12.2012

Božični Monitor že v prodaji

Pred božičnimi prazniki smo na prodajne police že poslali zadnjo letošnjo številko revije Monitor. V njej je najdaljši članek pogled nazaj, konkretno v preteklo leto, tu smo na kup nabrali vse najboljše izdelke leta 2012. Gre za izdelke, ki so se najbolje izkazali na naših preizkusih in jih redno priporočamo bralcem. Od telefonov in tablic pa do prenosnikov in tudi tiskalnikov, najde se nekaj za vsakogar.

Če kdo še ni opravil božičnih nakupov pa pišemo o manj znanih oziroma bolj alternativnih spletnih trgovin. Zraven pa pišemo tudi o tem, kako nekaj naročiti, četudi spletna trgovina ne pošilja v Slovenijo. V članku se dotaknemo tudi stroškov carine in to, kdaj jo plačamo in kdaj ne.

Ta mesec smo kar veliko fotografirali in snemali. Začelo se je pri dveh fotoaparatih, ki uporabljata operacijski sistem Android, zaradi česar lahko zajeto fotografijo hitro pošljemo po elektronski pošti ali naložimo na Facebook. V roke pa smo tudi dobili nekaj akcijskih kamer, namenjenih športnim navdušencem, ki se odlično odnesejo pri hitrejših športih, denimo pri smučanju.

Pred kraktim so pri Microsoftu splavili novo generacijo sistema Windows. O tem smo že pisali, tokrat pa smo preverili, kako delujejo nova okna v praksi. Preizkusili smo jih na tablici, na prenosniku in tudi na vmesnih, hibridnih napravah.

Pri strojni opremi tokrat pišemo o tem, kako sestaviti (ali kupiti) čim tišji računalnik. Preverili pa smo tudi, kako se igričarske grafične kartice odnesejo v primerjavi z namenskimi modeli pri modeliranju v inžinirskih programih.

Seveda pa tudi tokrat ne manjka preizkusov različnih naprav, tokrat je največ razmeroma zmogljivih fotoaparatov. Zraven pa še vse ostalo, od novic do kolumn in nasvetov. Vsem pa želimo tudi vesele praznike in čim več zanimivega branja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji