Objavljeno: 8.10.2008

BlackBerry Storm

Podjetje Resarch In Motion je predstavilo svoj prvi mobilni telefon z velikim zaslonom občutljivim na dotik. BlackBerry Storm je najnovejši izdelek, ki bo skušal po funkcionalnosti in obliki tekmovati z Apple iPhonom, pa še nekaterimi drugimi posnemovalci, kot so T-Mobile G1 (Google Android) in Samsung Omnia. Vgrajeni zaslon, ki meri po diagonali 3,25 palcev je posebnež, saj temelji na tehnologiji ClickThrough, pri kateri za izbiro funkcije, pritisk na zaslonski tipko ali izbor dejansko pritisnemo na zaslon ki se na tem mestu rahlo upogne in daje uporabniku občutek povratne informacije, podobno kot pri navadnih tipkovnicah.

Velik zaslon nudi ločljivost 480 x 320 pik, kar je dovolj za udobno pregledovanje spletnih strani in večpredstavnih vsebin. Poleg zaslona so samo štiri klasične tipke, ki omogočajo vzpostavitev in prekinitev klica, priklic menuja in vrnitev na predhodni zaslon/funkcijo. Med drugimi lastnostmi BlackBerrya Storm so podpora za omrežja 3G in EV-DO (v ZDA), vgrajen sprejemnik GPS, vmesnik bluteooth. Na žalost RIM ni predvidel vmesnika Wi-Fi, ki ga ima večina tekmecev. Osnovni pomnilnik je velik 128 MB, za hrambo podatkov pa je tu še 1 GB Flash RAM-a, kar lahko razširimo s karticami SD/SDHC do 16 GB.

Vse skupaj sloni tudi na posodobljenem operacijskem sistemu BlackBerry OS 4.7, ki s pridom izkorišča nove zmožnosti strojne opreme. Vgrajeni večpredstavni predvajalnik podpira zapise MP3, AAC, WMA, WMV, MPEG4 in H.264, vgrajeni fotoaparat pa zmore ločljivost 3,2 milijona pik. Telefon bo sprva na voljo prek operaterjev Verizon v ZDA in Vodafone v Evropi. Pričakujemo ga lahko šele v začetku naslednjega leta. Tedaj bo verjetno določena tudi cena.

http://www.blackberry.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji