Objavljeno: 23.10.2009

BlackBerry Bold 9700

Podjetje RIM je predstavilo novo različico priljubljenega pametnega telefona za poslovno rabo BlackBerry Bold 9700. Novinec je tanjši (1,4 cm) in lažji (122 gramov) od prehodnika, namesto krmilne kroglice ima miniaturno sledilno ploščico, precej sprememb pa je tudi v vgrajeni programski opremi. Model Bold 9700 podpira omrežja 3G HSDPA, premore hitrejši procesor (624 MHz), 256 MB velik pomnilnik Flash in fotoaparat z ločljivostjo 3,2 milijonov pik.

Tako kot predhodnik ima vgrajen 2,44-palčni zaslon z ločljivostjo 480 x 360 pik ter alfanumerično tipkovnico za hitro vnašanje besedil. Vgrajen vmesnike GPS, bluetooth in Wi-Fi (802.11 b/g), pri slednjem pa odslej omogoča izvajanje telefonskih klicev po specifikaciji UMA, tam kjer so omrežja W-Fi na voljo, zna pa samodejno izbrati najcenejšo pot za klice. Telefon lahko razširimo s karticami micro SD/SDHC z velikostmi do 32 GB.

Vgrajen je najnovejši operacijski sistem BlackBerry OS 5.0, ki prinaša izboljšave pri delu z elektronsko pošto, koledarjem, predvsem pa precej hitrejši spletni brskalnik zaradi spremenjenega jedra, ki procesira JavaScript. Prav tako ima vgrajeno podporo za preprost nakup in nalaganje dodatnih mobilnih programov prek spletne trgovine BlackBerry App World. Izboljšan je tudi večpredstavni predvajalnik, ki zdaj podpira več video zapisov. V prodaji bo konec novembra.

http://www.blackberry.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji