Objavljeno: 26.3.2020 05:00

Bizaren hrošč v Hewlett-Packardovih SSD-jih

Hewlett-Packardu se je spet zgodil skorajda enak hrošč kot lani. Spet so namreč ugotovili, da bodo nekateri modeli njihovih SSD-jev po določenem številu ur delovanja preprosto utihnili. Gre za SAS SSD-je velikosti 800 GB in 1600 GB, ki so jih prodajali samostojno in v nekaterih napravah. Diski iz prizadetih serij bodo po 40.000 urah prenehali delovati, kar se bo s prvimi začelo dogajati oktobra letos. Zato vsem svetujejo posodobitev "firmwara", ki bo to nevarnost odpravila.

V takih primerih na plan udarijo vse slabosti SSD-jev, saj tako okvarjenega diska ne bo možno niti obuditi niti z njega dobiti podatkov. Medtem ko jih lahko s klasičnih diskov rešimo, dokler magnetni zapis ostane, je polprevodniške celice praktično nemogoče brati. In to se bo zgodilo tudi s temi pogoni, je opozoril Hewlett-Packard.

Prizadeti so modeli EK0800JVYPN, EO1600JVYPP, MK0800JVYPQ in MO1600JVYPR, ki jih najdemo v napravah HPE ProLiant, Synergy, Apollo 4200, Synergy Storage Modules, D3000 Storage Enclosure, StoreEasy 1000 Storage. Zanimivo je, da to ni prva tovrstna težava. Lani smo pisali o identični težavi z drugimi Hewlett-Packardovimi pogoni, ki jim je ura odbila po 32.768 po urah.  In niso edini. Podobne težave so imeli tudi Sandiskovi in Dellovi izdelki.

Popravek

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji