Objavljeno: 23.12.2017 08:00

Bitcoin v tem tednu izgubil več kot 30% vrednosti

Bitcoin, virtualna valuta, katere vrednost v letošnjem letu skorajda eksponentno raste, je v zadnjem tednu nenadoma obrnila krivuljo.

Od nedelje, ko je dosegla najvišjo vrednost letos (en bitcoin je bil vreden skoraj 20.000 dolarjev (v začetku leta je  bila vrednost okoli 900 dolarjev!), se je znižala na manj kot 11.000 dolarjev, padec za 5000 dolarjev se je zgodil v le nekaj urah. No, danes je vrednost že malce zrasla - na 14.000 dolarjev. Strokovnjaki in »strokovnjaki« takim padcem pravijo »popravki« sledi pa jim večina drugih kripto valut (t.i. »alt coini«).

Pretresi zadnjih dni so povzročili izredno zanimanje uporabnikov/lastnikov in »napad« na spletne menjalnice, zato je največja med njimi, Coindesk, včeraj za nekaj ur celo prekinila delovanje.  

Razlogov za to je lahko več, za prav nobenega pa ne moremo reči, da je pravi. Špekulacije se gibljejo od borze CME, ki od 18.12. omogoča stavljenje na padec bitcoina, do praznikov, ko si ljudje izplačujejo dobičke.

Dolgoročni »vlagatelji« kljub temu niso zaskrbljeni, saj je pot do 900 dolarjev letošnjega januarja še dolga. Da ne govorimo o tristotih dolarjih januarja 2016.

Več o »preživetju« z bitcoini si boste lahko prebrali v Monitorju, ki izide v četrtek, 28.12.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji