Objavljeno: 12.2.2012

Asus vztraja z netbooki

Tablice so morda najbolj vroča računalniška zadeva ta hip, toda netbookom kot kaže še ni odbila plat zvona. Asus je tako predstavil najzmogljivejšega "malega" (10-palčni zaslon) člana iz znamenite družine Eee PC in sicer model Eee PC 1025 Flare Series. Netbook vsebuje novo generacijo procesorjev Intel Atom (Cedar Trail) s taktom 1,8 GHz, ki ponujajo do 4-krat višjo grafično zmogljivost kot doslej, obenem pa precej manjšo porabo energije. Celota zato brez predvaja video posnetke v polni ločljivosti HD.

Osnovni model je opremljen z 2 GB RAM in 500 HB diska, uporabniki pa brezplačno dobijo tudi 3 GB prostora na spletni storitvi Asus WebStorage. Asus trdi, da s tehnologijama Super Hybrid Engine II in Instant On, slednja prenosnik iz spanja obudi v vsega dveh sekundah, prenosnik lahko nemoteno deluje nepretrgoma 12 ur, v stanju pripravljenosti pa lahko ostane celo do 21 dni.

Ker vse več uporabnikov računalnike uporablja za predvajanje večpredstavnih vsebin, so temu primerno opremili tudi najnovejšega člana Eee PC. Vgrajen je vmesnik HDMI, celota pa tehnologijo Blu-ray 2.0. Povezljivost je naslednja odlika tega netbooka, saj podpira tehnologije USB 3.0, DLNA ter Wi-Fi Direct.

V ohišje zaslona vgrajena spletna kamera Smart Camera nudi do 4-kratno povečavo, zato uporabniku omogoča še večjo izbiro pri prikazovanju slike okolja, v katerem dela. Kamera je pred vplivi okolja tudi elegantno zaščitena z drsno ploščico, ki jo prekriva, ko ni v uporabi.

Modeli Eee PC 1025 Flare Series bodo na voljo kar v 11 različnih barvah, ASUS pa je stilsko podobo začinil še z obdelavo ohišja, ki spominja na prenosnike z aluminijastimi ohišji, ter kromiranimi obrobami.

http://www.asus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji