Objavljeno: 21.11.2009

Asus Eee PC končno z Nvidio ION

Asus je v zadnjem času ponudil nekaj resnično elegantnih netbookov pod tržno znamko Eee PC, ki pa so bili skoraj vsi po vrsti podhranjeni na področju grafične zmogljivosti. Zdaj so se končno odločili popraviti vtis z novim netbookom Eee PC 1201N, ki sloni na zmogljivejši platformi Nvidia Ion in procesorjih Intel Atom 330 z dvojnim jedrom. Novi prenosniki so zato sposobni predvajati video posnetke v visoki ločljivosti 1080p, kar dokazuje tudi vgrajeni vmesnik HDMI za neposredno priključitev na sodobne televizorje z visoko ločljivostjo.

Eee PC 1201N ima sicer tudi večji, 12,1-palčni zaslon v razmerju 16:9, ki zmore ločljivost 1366 x 768 pik, zaradi nekoliko večjega ohišja pa so lahko vgradili tudi tipkovnico skoraj standardnih dimenzij. Osnovni pomnilnik je velik 2 GB, razširljiv na 3 GB, ponujen pa je disk velikosti 250 GB (na nekaterih trgih kar 320 GB). Zanimiva je Asusova poteza, kjer bo kupcem tega netbooka ponudil brezplačno uporabo spletnega prostora velikosti kar 500 GB za obdobje enega leta.

Eee PC 1201N je obenem tudi prvi, ki ga Asus ponuja neposredno z operacijskim sistemom Windows 7. Omeniti velja še podporo za omrežni standard Wi-Fi 802.11n, vgrajeno video kamero, čitalnik pomnilniških kartic, 3 vhode USB pa tudi podporo za prostorski zvok 7.1 prek vmesnika HDMI. Celota kljub manjšim dimenzijam še vedno tehta skromnih 1,46 kg. Zaradi vsega tega je cena rahlo višja kot pri tipičnih netbookih, v ZDA bo denimo znašala 489 dolarjev.

http://www.asus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji