Objavljeno: 3.1.2014 01:00

Archos v napad s cenami

Podjetje Archos se še naprej bori, da bi se s svojimi izdelki zavihtel v prvo ligo ponudnikov mobilnih naprav. Na sejmu CES predstavljajo nove mobilne telefone in prvič tudi pametne ure, v obeh primerih pa ciljajo na kupce s cenami, ki so znatno nižje, kot smo bili doslej vajeni.

Archos 50 Helium 4G in 45 Helium sta pametna telefona s platformo Andorid, ki imata cene brez subvencij bitsveno nižje, kot konkurenti. 50 Helium 4G prinaša 5-palčni zaslon IPS z ločljivostjo 1.280 x 720 pik, štirijedrni Qualcomm 400 s taktom 1,4 GHz, 1 GB RAM, 8 GB Flash RAM in režo za kartice microSD. Poleg vmesnikov bluetooth in Wi-Fi ponuja tudi podporo za omrežja LTE, vse skupaj za ceno komaj 250 dolarjev (182 evrov). Vgrajen je Android 4.3, obljubljajo nadgradljivost na različico 4.4.2.

Še manj stane model 45 Helium, kjer hočejo zanj 200 dolarjev (145 evrov), vendar je tu oprema tudi precej skromnejša. 4,5-palčni zaslon ima ločljivost 854 x 480 pik, Flash RAM je velik le 4 GB, slabše so vgrajene video kamere in akumulator, poleg tega pa ni podpore za LTE.

Na sejmu CES bo Arhcos vstopil tudi na nastajajoči segment pametnih ur. O tehničnih lastnostih je še zelo malo znanega, govorijo pa pravzaprav o družini različnih modelov, od katerih naj bi najcenejši stal le 85 dolarjev (okoli 62 evrov).

Pametne ure so le del širše strategije, ki jo pri Archosu imenujejo Povezani Predmeti (Connected Objects), kjer bodo ponudili tudi pametne zapestnice za spremljanje aktivnosti Activity Tracker, spletno kamero, digitalno vremensko postajo in tipala za beleženje prehodov (recimo skozi vrata). Skratka celovita strategija za prihajajoči internet stvari (Internet of Things).

t_jKrVSH8CQ

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji