Objavljeno: 28.7.2019

Applovi pogodbeni sodelavci velikokrat poslušajo intimne in zaupne posnetke Siri

Poročali smo že, da Apple, Google in Amazon uporabljajo zunanja podjetja, kjer uslužbenci poslušajo manjši del pogovorov s programskimi pomočnicami. Razlog je v ocenjevanju delovanja le teh, oz. v izboljšanju razumevanja in komunikacije z uporabniki.

Žvigač v enem izmed teh podjetij se je obrnil na The Guardian in opozoril, da zaposleni na velikokrat slišijo in poslušajo zelo intimne, pa tudi zaupne posnetke, ki jih je posnela pomočnica Siri, ko se je nehote sprožila. Sprožitvena fraza »Hey, Siri« je namreč velikokrat narobe razumljena, oz. sproži snemanje tudi takrat, ko uporabnik tega ni hotel. Lani, denimo, je britanskega poslanca med govorom v parlamentu prekinil njegov iPhone, ki ga je imel v žepu, saj je telefon v njegovem sestavku o Siriji našel tudi svoj poziv – »Hey, Siri«.

Žvižgač trdi, da se Siri velikokrat sproži že zaradi zvoka odpiranja zadrge na hlačah, zato poslušalci v pogodbenih podjetjih velikokrat poslušajo tudi dogajanja ob spolnih odnosih.

Lani je britanskega poslanca med govorom v parlamentu prekinil njegov iPhone, ki ga je imel v žepu, saj je telefon v njegovem sestavku o Siriji našel tudi svoj poziv – »Hey, Siri«.

Tako Apple, kot tudi Amazon in Google, trdijo, da taki posnetki do poslušalcev pridejo brez podatka o lastniku telefona ali njegovi lokaciji, vendar hkrati zatrjujejo, da so vsi pogodbeniki strogo zavezani k molčečnosti, kar posredno potrjuje, da je tako povezavo podatkov vendarle lahko narediti, če bi se nekdo potrudil.

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji