Objavljeno: 19.1.2024 18:00 | Teme: apple, VR, navidezna resničnost, računalnik

Applova očala so razprodana

Applova očala za navidezno resničnost Vision Pro, ki jih v Cupertinu premeteno prodajajo kot prostorski računalnik, so že pred prihodom na prodajne police razprodali.

Applova VR očala Vision Pro bodo v ameriških trgovinah uradno na voljo od 2. februarja naprej, a vprašanje je, koliko jih bo res na prodajnih policah, saj so v Cupertinu vso zalogo, namenjeno prednaročilom, razprodali. V prvih petdesetih minutah je najprej pošla zaloga najdostopnejšega 256GB modela, ki stane 3500 ameriških dolarjev.

Z očali Vision Pro bodo kupci lahko uporabljali tako običajne aplikacije, na primer spletni brskalnik Safari, kot druge, spisane posebej za novo vrsto računalnika. Programe zanjo bodo našli na tržnici App Store. Uporabniki bodo s pomočjo vgrajenih kamer normalno komunicirali z ljudmi in uporabljali predmete v resničnem svetu, medtem ko bodo z navidezno miško in tipkovnico urejali dokumente, odgovarjali na elektronsko pošto, gledali filme ali igrali igre.

Prvo leto bo naprava na voljo zgolj v ZDA, saj pri Applu ne bodo zmožni proizvesti več kot 400.000 kosov. Ob splavitvi naj bi v Cupertinu imeli nared vsaj 80.000 enot VR očal Vision Pro.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji