Objavljeno: 8.12.2015 14:00

Applov najgrši dodatek doslej

Applove naprave naj bi tradicionalno veljale za izredno lepe in oblikovalsko premišljene, njihovo novo ohišje, namenjeno telefonu iPhone 6S, pa si ne zasluži kakih posebnih pohval. Gre za Applovo prvo ohišje z dodatno baterijo. Imenuje se Smart Battery Case, telefonu pa doda občutno grbo na zadnjo stran. V ZDA bo ohišje veljalo 99 dolarjev, pri nas lahko torej računamo okoli 100 evrov, na voljo bo v črni in beli barvi. Ohišje se polni hkrati s telefonom, na zaslonu telefona pa vidimo tudi stanje te dodatne baterije.

Očitno so pri Applu prišli do ugotovitve, da je en dan, koliko zdrži pametni telefon ob resni uporabi, premalo. Tovrstnih ohišji je na tržišču kar veliko, zelo popularni so tudi zunanji akumulatorji, ki omogočajo, da z različnimi vmesniki (kabli) polnimo več različnih naprav (pri najzmogljivejših celo prenosnike).

Pravzaprav je zanimivo, da se oblikovalci in razvojni inženirji tako močno trudijo pri oblikovanju vse tanjših naprav, te pa uporabniki nato ovijajo v debela ohišja. Razvoj pri baterijah je namreč počasnejši kot pri drugih sestavnih elementih. Tako se razvijajo vse zmogljivejši procesorji, ki pa so hkrati tudi vse varčnejši, pri baterijah pa ni omembe vrednih premikov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji