Objavljeno: 25.2.2011

Apple prenavlja MacBooke, Mac OS X pri razvijalcih

Po pričakovanjih je Apple posodobil družino prenosnih računalnikov MacBook, ki je med drugim kot prva med prenosniki dobila najnovejšo Intelovo tehnologijo vmesnikov Thunderbolt. Najnovejši MacBooki so zgrajeni na osnovi najnovejših procesorjev Intel Core i3, i5 in i7 ter sistemskega nabora Sandy Bridge. Vgrajene imajo video kamere z visoko ločljivostjo za video konference Facetime, Apple pa je dosedanje grafične procesorje Nvidia nadomestil z novimi AMD Radeon HD 6000M.

Po novem je na voljo 13-palčni model, dva 15,4-palčna in en 17-palčni MacBook. Pomnilnik je vselej velik vsaj 4 GB, najmanjši model pa ima 320 GB velik disk in v ZDA nosi ceno 1.199 dolarjev. Večji modeli imajo 500 ali 750 GB velike diske, na željo tudi enote SSD velikosti od 128 do 512 GB in cene, ki se gibljejo med 1.799 in 2.199 dolarji. Najzmogljivejši in najdražji je 17-palčni model, ki stane 2.499 dolarjev.

Apple je razvijalcem obenem razdelil prvo razvojno različico operacijskega sistema Mac OS X Lion, ki bo na voljo kasneje v letošnjem letu. Operacijski sistem prinaša novo orodje Mission Control za prikaz delujočih programov, Launchpad za iskanje in zagon aplikacij in prvič tudi podporo za gesture in zaslone z večkratnim dotikom. V nekaterih elementih, kot je zagon programov čez cel zaslon se zgledujejo po uspešnem iPadu. Lion vsebuje tudi povezavo na Mac App Store, kjer lahko uporabniki kupujejo programe in vsebine.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji