Objavljeno: 10.1.2005

Apple nadgrajuje strežnike in pomnilniške sisteme

Apple je le teden dni pred sejmom MacWorld objavil prenovljene strežnike Xserver in končno začetek prodaje pomnilniških sistemov Xsan. Novi strežniki Xserve imajo ohišje višine 1U za vgradnjo v strežniške omare, vsak sistem pa ima lahko do dva procesorja PowerPC G5 s taktom 2,3 GHz in 512 KB predpomnilnika na samem procesorju.

V ohišju je še prostora za tja do tri diske velikosti do 400 GB, 8 GB pomnilnika DDR in dve kartici s 64-bitnim vodilom PCI-X pri taktu 133 MHz. Vsak strežnik ima dva gigabitna omrežna vmesnika, priključke firewire 400 in 800 in vmesnike USB 2.0. Zaradi slednjega so še posebej zanimivi za uporabo v sistemih za digitalno urejanje video posnetkov.

Temu segmentu so namenjeni tudi pomnilniški sistemi Xsan, ki jih je Apple prvič predstavil že aprila 2004, vendar je začetek prodaje močno zamudil. Gre za 64-bitno pomnilniško gručo, ki je namenjena zlasti hitri strežbi podatkov, zato pričakujejo predvsem uporabo v kombinaciji z video strežniki.

Cena izdelka je okoli 1.000 dolarjev na uporabnika, medtem ko se cene strežnikov Xserve pričnejo pri 3.000 dolarjih. Apple je ob tej priložnosti tudi pocenil priljubljene monitorje Cinema Display, 20-palčni model pa je moč v ZDA dobiti že za 1.000 dolarjev.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji