Objavljeno: 9.10.2010

Apple iPad: rekordi in novi modeli

Apple iPad tudi pol leta po začetku prodaje še vedno postavlja nove rekorde. Apple sicer ne daje novih uradnih podatkov, vendar analitiki menijo, da so jih doslej prodali že blizu 8,5 milijona kosov, oziroma 4,5 milijona na kvartal. S tem je postaja iPad eden izmed izdelkov z najhitrejšo rastjo prodaje v celotni zgodovini zabavne elektronike in računalništva.

Za Apple se pravzaprav odvija sanjski scenarij s tekmeci, ki so kot kaže bili povsem nepripravljeni na tovrstne naprave in v večini začetek prodaje svojih izdelkov prestavljajo na leto 2011. Po oceni analitikov bi iPad zaradi vsega tega lahko drugo leto dosegel prodajo kar 45 milijonov kosov, po drugih ocenah pa bi prispeval k prihodku Appla zajetnih 9 milijard dolarjev.

Tekmeci so lahko zaskrbljeni tudi zaradi vse bolj pogostih govoric o prihodu naslednje generacije iPadov, ki utegne priti na trg še preden bi tekmeci uspeli prikazati svojo prvo generacijo izdelkov. V zadnjih dneh različni viri navajajo, da je že skoraj zagotovo, da bo takoj na začetku leta predstavljen iPad z manjšim, 7-palčnim zaslonom. Viri blizu razvojne ekipe celo navajajo, da je Apple pravzaprav 7-palčni model razvijal vzporedno s sedanjim 9,7-palčnim iPadom in je zato naprava praktično nared.

Novi iPad naj ne bi bil zgolj pomanjšana kopija sedanjega modela, temveč bo kot kaže imel tudi pomembne tehnične izboljšave. Apple naj bi novemu modelu namenil večji delovni pomnilnik (512 MB), večjo zalogo pomnilnika Flash za podatke (128 GB), iPad pa naj bi končno dobil tudi priključek Micro USB za priključitev perifernih naprav.

http://www.apple.com/ipad

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji