Objavljeno: 30.1.2013

Apple iPad 4 tudi s 128 GB

Apple je vnovič presenetil javnost in objavil novo, doslej najzmogljivejšo različico tabličnega računalnika iPad. Medtem, ko so bile priljubljene tablice doslej na voljo le v različicah s 16, 32 ali 64 GB Flash RAM, bo zdaj iPad možno kupiti tudi s pomnilnikom velikosti 128 GB. Ob tem velja povedati, da gre še vedno za četrto generacijo tablice, kar pomeni, da so vse ostale lastnosti enake kot pri dosedanjih modelih.

O večjem pomnilniku se je šušljalo že pred prihodom četrte in celo tretje generacije tablice, vendar se je doslej vselej izkazalo, da gre za napačne informacije. Javnost je pričakovala, da bo Apple to storil pri peti generaciji tablice, ki jo pričakujemo že v letošnji pomladi. Namesto tega se je Apple odločil, da bo dopolnil četrto generacijo in zadevo objavil le nekaj dni po tem, ko so se na spletu pojavili novi namigi.

Za Apple iPad s 128 GB bo treba v ZDA odšteti 799 dolarjev, za različico z vmesnikom 3G pa 929 dolarjev. Torej približno 100 dolarjev več za podvojeno količino pomnilnika v primerjavi z dosedanjo največjo različico, kar je povsem v okviru politike cen, ki jo je doslej vodil Apple pri tablicah. Evropske cene še niso znane, vendar je moč pričakovati, da bodo zneski enaki, le z zamenjanim evrom namesto dolarja. Prodaja se začne že 5. februarja.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji