Objavljeno: 26.3.2019 12:00

Apple bi rad postal novi Netflix

Apple, podjetje z ogromnimi količinami denarja na bančnem računu, se je na včerajšnjem dogodku prikazalo v drugačni luči – poleg tega, da bodo še naprej izdelovali »izdelke« (iPhone, iPade, Mace), se bodo resno lotili tudi medijske in celo finančne industrije.

Predstavili so aplikacijo Apple TV+, ki bo neposredno tekmovala z Netflixom in Amazonovim Prime. Že od začetka stavijo na zvezde, zato so svojo podporo že na predstavitvenem odru zastavili Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Steve Carell, Jason Momoa, Alfre Woodard, komik Kumail Nanjiani in - Big Bird iz serije Sesame Street. Glavno besedo pa je imel kar režiser Steven Spielberg, ki je napovedal, da bo za nov servis tudi sam kaj prispeval oz. naredil.

Aplikacija bo na voljo tudi na pametnih televizorjih Samsung, LG, Sony in Vizio ter celo na Amazonovem Firesticku in na Roku.

Izkušnje (Netflix) kažejo, da je uspeh v tej branži odvisen od novih in inovativnih serij in filmov (Stranger Things, Black Mirror, House of Cards, Orange is new Black). Videli bomo ali jih obstoječe zvezde (in ogromna količina denarja) zmorejo izdelati.

  

Na dogodku je bila predstavljena tudi – Applova kreditna kartica. Kartica, ki je nastala v sodelovanju z Goldman Sachs in Mastercardom, je vizualno seveda posebna (narejena je iz titana, med drugim pa na njej ni imena lastnika), v osnovi pa digitalna, saj domuje v iPhonu lastnika. Sama kartica je tu le kot pomočnik za nakupovanje tam, kjer trgovec ne podpira neposrednega plačevanja s Apple Payom.

  

Novost je še servis Apple News+, servis, ki bo za naročnino na enem mestu ponujal članke preko 300 ponudnikov (Marie Claire, Vogue, New Yorker, Esquire, National Geographic. Rolling Stone…).

Po vsej verjetnosti nič od predstavljenega ne bo na voljo tudi v Sloveniji, vsaj v doglednem času ne. Če bo drugače, vas bomo obvestili.

  

BBC

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji