Objavljeno: 20.3.2019 15:00

Android bo v EU ponudil izbiro spletnega brskalnika

Zgodovina se očitno ponavlja - po tem, ko je Evropska Komisija pred leti prisilila Microsoft, da nam v Windows ponudi različne spletne brskalnike, se podobno dogaja tudi Googlu. Na Androidu bomo namreč v prihodnje ob prvi namestitvi imeli možnost izbrati tako privzeti brskalnik kot privzeti spletni iskalnik.

Komisija je julija ocenila, da so pri Googlu zlorabljali svoj položaj, saj so proizvajalce naprav z Androidom omejevali pri nameščanju alternativnih iskalnikov in brskalnikov. Hkrati so omejevali proizvajalce, ki so na naprave namestili lastne različice Androida. Podjetju so takrat dosodili dobrih štiri milijard evrov kazni.

Kako točno bo videti izbira brskalnik in iskalnika še ni znano, pri Googlu so ta korak le omenili na enem izmed njihovih blogov. Pravijo, da so v pogovorih z Evropsko Komisijo okoli teh vprašan, novosti pa lahko pričakujemo v naslednjih mesecih. Po našem mnenju se sicer ne bo ravno veliko spremenilo, sploh pri izbiri iskalnika ne, a vseeno bo zanimivo spremljati, če bo zaradi tega se kaj spremenil tržni delež pri mobilnih spletnih brskalnikih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji