Objavljeno: 20.7.2019 01:00

Amazon pripravlja robota za domačo rabo

Po informacijah, ki curljajo iz družbe Amazon, v podjetju pripravljajo cel niz zanimivih strojnih izdelkov. Med njimi bo brez dvoma največ pozornosti vzbudil prvi robot za domačo rabo, ki nastaja v okviru projekta z internim imenom Vesta.

Očividci navajajo, da gre za robota, ki sega do višine pasu in se v prostoru lahko giblje s pomočjo koles. Vgrajene ima kamere z računalniškim vidom, za komunikacijo z uporabniki in okolico pa bo uporabljena pomočnica Amazon Alexa.

Amazon je prvotno menda imel načrt, da bi robota predstavil letos, menda celo v letošnjem poletju, vendar zdaj kaže, da projekt nekoliko zamuja. Po mnenju nekaterih predstavitev v letošnjem letu skoraj ni več mogoča.

Utegne pa Amazon vrzel zapolniti z novimi različicami pametnih zvočnikov Echo. Podjetje naj bi med drugim menda pripravljajo novo vrhunsko različico z bistveno boljšim zvokom, kot pri dosedanjih modelih. Pri tem se menda zgledujejo po precej priljubljenih izdelkih družb Sonos in Google, po katerih segajo zlasti ljubitelji glasbe. Zvočnik naj bi še naprej zadržal značilno in razpoznavno cilindrično obliko, vendar bo imel večji globokotonec in menda kar štiri visokotonce.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji