Objavljeno: 26.1.2011

Amazon ponuja storitve elektronske pošte

Amazonov oddelek Amazon Web Services (AWS) je začel strankam ponujati novo storitev - gostovanje elektronske pošte v oblaku. Z novo storitvijo pa ne cilja neposredno na končne uporabnike storitev, kot je denimo Googlov Gmail, temveč bolj na podjetja, ki želijo uporabiti zanesljiv sistem za masovno distribucijo elektronske pošte, na primer v prodajne namene.

Amazon Simple Email Service (SES) se tesno povezuje z ostalimi storitvami v Amazonovem oblaku, nudi pa dodatne kontrole, ki jih ne srečamo pri drugih poštenih storitvah. SES denimo zna preveriti, ali je izhodno sporočilo skladno s pravili, ki omogočajo, da ponudniki internetnih storitev in specializirani antispam programi sporočilo ne zavrnejo kot nezaželeno pošto. Poleg tega zna pošiljatelje opozoriti na uspešnost/neuspešnost pošiljanja sporočila in celo opozoriti na pritožbe v zvezi s sporočili.

Zanimiv je tudi način trženja nove storitve. Uporabniki SES dobijo prvi GB prenosa sporočil brezplačno, uporabniki storitev EC2 in AWS pa lahko dnevno pošiljajo do 2.000 sporočil brezplačno. Sicer pa bo Amazon kupcem storitev zaračunal za 10 centov na prejet GB oziroma 8 do 15 centov na oddan GB sporočil. Amazon SES je trenutno še v preizkusni fazi, vendar podjetje že sprejema naročila uporabnikov.

http://aws.amazon.com/ses/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji