Objavljeno: 5.1.2019 01:00

Ali Xiaomi pripravlja tablico s trikrat upogljivim zaslonom?

V letu 2019 bodo kot kaže ena od odmevnih tem telefoni z upogljivimi zasloni. Toda zakaj bi se ustavili samo pri teh, če lahko koncept upogljivosti s pridom uporabimo tudi pri tablicah. Evan Blass, priznan curljalec podatkov o še neobjavljenih izdelkih, je v svojem tvitu namignil, da kitajski Xiaomi pripravlja tablico, pri kateri se zaslon prepogne kar trikrat in se tako dejansko spremeni v priročno napravo velikosti pametnega telefona.

Namige je podkrepil s precej verodostojnim video posnetkom delovanja trikrat upogljivega zaslona, ki jasno nakazuje, kaj lahko pričakujemo od tovrstnega izdelka. Tudi sam Blass ob tem opozarja, da ne more potrditi avtentičnost video posnetka, kot tudi ne, da je v ozadju res Xiaomi. Toda video bržkone res predstavlja prikaz nekega izdelka, Xiaomi pa je znan po tem, da s svojimi izdelki zelo rad prvi orje ledino novega razvoja. Viri blizu podjetja so sicer že lani poleti navajali, da Xiaomi intenzivno eksperimentira z upogljivimi zasloni.

Seveda en sam video posnetek ni dokaz, da bo izdelek ugledal luč sveta že v letošnjem letu, še manj pa razkriva tehnične podrobnosti zložljive tablice. Na primer odgovor na vprašanje, kako bo s fotografiranjem, ko bodo zasloni zloženi in kje so danes tako nepogrešljiva tipala. Toda video vsekakor razkriva zanimive možnosti razvoja, tako za telefone in tablice, ki bi se na ta način lahko zlile v en sam izdelek.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji