Objavljeno: 5.6.2019 10:00

Ali Microsoft pripravlja Surface z dvojnim zaslonom?

Sodeč po curljanju informacij blizu podjetja Microsoft, ta razvija nov strojni izdelek iz družine računalnikov Surface, ki bo imel dva zaslona. Izdelek naj bi pred dnevi že pokazali širšemu krogu zaposlenih v družbi, kar bi lahko pomenilo, da je prototip že blizu končne faze razvoja in bi lahko bil predstavljen še v letošnjem letu.

Delovno ime projekta je menda Centaurus, izdelek pa nastaja v sodelovanju z družbo Intel, ki je svoj prototip prikazal na nedavni razvojni konferenci (na sliki). Za zdaj lahko le ugibamo, ali bo Centaurus enak ali drugačen od tega prototipa.

Zelo verjetno je, da bo Centaurus uporabil novo, preprostejšo različico okolja Windows, ki ga nekateri imenujejo Windows Lite, drugi spet Core OS. V vsakem primeru gre za Microsoftov odgovor na Googlov ChromeOS, glavna novost pa na bi bil trenuten zagon sistema in podobnost delovanja z uveljavljenimi mobilnimi operacijskimi sistemi. Kljub temu da načrtujejo ohraniti združljivost z obstoječimi programi za okolje Windows.

Centaurus naj bi bil zastavonoša novega vala hibridnih računalnikov z dvojnimi zasloni, ki ga nekateri napovedujejo kot naslednji korak v razvoju prenosnikov in tablic ali nečesa vmes. Ni pa še jasno, ali Microsoft lahko s tovrstnim izdelkom zadrži tudi privlačno ceno, kar je eden od glavnih razlogov za relativen uspeh Chrombookov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji