Objavljeno: 28.12.2002

Ali Microsoft kupuje Macromedio?

V krogih blizu obeh družb je moč v zadnjih dneh slišati, da se Microsoft kot kaže pripravlja na nakup družbe Macromedia, drugega največjega proizvajalca grafičnih programov in vse bolj strateškega ponudnika na področju spletnih tehnologij. Microsoft medna močno zanima tehnologija Flash, ki z vektorsko grafiko omogoča upodobitev dinamičnih in izredno bogatih uporabniških vmesnikov tudi prek razmeroma počasnih spletnih povezav.

Poleg tega naj bi prevzem Macromedie podjetju Microsoft koristil še z enega zornega kota - ustavili bi enega od glavnih pobudnikov Sunove tehnologije J2EE, na katero se je Macromedia močno navezala z novo družino izdelkov MX, zlasti pa programskega javanskega strežnika ColdFusion MX. Microsoft pa bi seveda tehnologijo Flash in druga orodja tesno povezal z arhitekturo .NET in s tem ubil dve muhi na en mah.

Mnogi menijo, da je družba Macromedia godna za prevzem s strani drugih podjetij. Podjetje ima zelo dobro tehnologijo in paleto izdelkov, vendar so iz različnih razlogov v zadnjih petih mesecih imeli slabe prodajne rezultate. V zadnjem četrtletju so tako zabeležili 11,6 milijonov dolarjev izgube na promet v višini 85,4 milijonov dolarjev, kar pa je še 2,2% manj kot v letu pred tem. Macromedia je sicer uspešno sanirala in zmanjšala izgubo, ki je bila v prejšnjem četrtletju že 70,7 milijonov dolarjev, vendar je za družbo to že peto četrtletje z izgubo, zato jim že primanjkuje denarja in so morda zato voljni sprejeti strateškega partnerja. Uradno seveda predstavniki obeh podjetij molčijo, več pa se bo morda vedelo že sredi januarja.

http://www.microsoft.com

http://www.macromedia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji