Objavljeno: 3.1.2004

Ali Apple pripravlja cenejši iPod?

Iz krogov blizu družbe Apple prihaja informacija, da utegne ta na sejmu Macworld Expo predstaviti nov predvajalnik digitalne glasbe iz družine iPod, ki bo stal samo 100 dolarjev. To je znatno manj, kot Apple zahteva danes za obstoječe modele z vgrajenimi diski, saj je treba za model s 10 GB diskom odšteti 300 dolarjev, za največji s 40 GB diskom pa 500 dolarjev. Zaradi nizke cene opazovalci menijo, da bo novi iPod najbrž vseboval pomnilnik Flash RAM in morda razširljivost s pomnilniškimi karticami. Oboje bi bilo za Apple prvič.

Čeprav zna biti nizka cena mamljiva za kupce, analitki niso povsem prepričani nad ustreznostjo tovrstne poteze, saj menijo, da lahko Apple na ta način ustreli samega sebe v nogo in kanibalizira ugodno prodajo dražjih modelov, ki imajo tudi večji zaslužek.

Po drugi strani pa bi s tem Apple najbrž pritegnil nekaj kupcev, ki so jim bili dosedanji predvajalniki predragi, oporo v temu pa imajo tudi v nadvse dobri prodaji digitalne glasbe iTunes. Apple je doslej s prodajo sistemov iPod zaslužil 121 milijonov dolarjev, prodaja pa se je v letu dni povečala kar za 128%.

Po nekaterih informacijah naj bi Apple pripravljal tudi predvajalnik, ki zmore predvajati glasbo in video posnetke (podobno kot izdelki podjetij RCA in Archos), vendar je vprašanje, kdaj ga bo predstavil.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji