Objavljeno: 12.4.1999

Alcatel: novi izdelki in storitve, manj služb

Alcatelov odgovor na zahteve manjših uporabnikov za hiter dostop v splet je razširjena družina ADSL (Asynchronous Digital Subscriber Line) modemov, ki sedaj šteje pet članov. Trije novi Speed Touch modemi (Home, Pro in Office) lahko strežejo več osebnim računalnikom v domači pisarni ali manjšem podjetju. Pričakujejo, da bodo letos izdelali 800 tisoč tovrstnih modemov, kar je desetkrat več kakor lani. Dosedanja člana družine Speed Touch PC in Speed Touch USB sta imela lani 52 % tržni delež v Združenih državah Amerike, kjer so tudi lani zabeležili največjo rast prodaje.

Alcatel je objavil nakup podjetja Assured, ocenjena vrednost nakupa pa je 285 milijonov dolarjev. Nakup bo Alcatelu omogočil hitrejše ustanavljanje enote, ki bo obstoječim ponudnikom in telekomunikacijskim operaterjem, zlasti v Združenih državah, ponujala izdelke in storitve za priklop v internet. Nova enota bo štela 850 zaposlenih in bo središče znanj o IP tehnologiji znotraj Alcatela.

Novosti iz Alcatela pa niso le spodbudne. Zaradi slabe rasti dohodka v lanskem letu se bo Alcatel temeljito preoblikoval, kar pomeni, da bo 12 tisoč ljudi po vsem svetu ostalo brez zaposlitve. Na ta način bodo v naslednjih dveh letih pridobili 300 milijonov evrov. Tržna gibanja narekujejo večji poudarek na področjih naslednjega rodu omrežij IP, tehnologije ADSL, mobilnih komunikacij in prenosa govora po podatkovnih omrežjih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji