Objavljeno: 9.2.1999

Adobe AfterEffects 4.0

Podjetje Adobe je predstavilo novo različico kompleta dinamičnih učinkov AfterEffects. Različica 4.0 prinaša nove zmožnost za ustvarjalce video posnetkov in animacij za rabo v svetovnem spletu, deluje pa s programi Photoshop, Illustrator in video urejevalnikom Premiere. Med najpomembnejšimi lastnostmi nove različice je integracija z drugimi lastnostmi gostiteljev.

AfterEffects tako odslej podpira plasti iz programov Photoshop in Illustrator, med drugim pa tudi kompozicije slik, ki jih uporabljamo kot gradnike za animacijo. Tudi poti, ki jih nastavimo v teh dveh programih, lahko uporabljamo kot maske za uporabo učinkov AfterEffects. Povečali so tudi število mask, saj jih zdaj lahko ustvarimo do 128 na posamezni plasti, kar omogoča natančnejše določanje učinkov in hitrejše delo.

V programu je čez 85 učinkov, ki se dogajajo na časovni osi, med katerimi so tudi taki za deformiranje predmetov in simulacije gibanja. AfterEffects nudi tudi nove zmožnosti za predogled, ki lahko odslej poteka brez predhodnega preračunavanja posameznih kadrov. Za ponazoritev možnosti programa navedimo, da so AfterEffects za učinke uporabljali tudi v tako znanih filmih, kot so Titanik, Starship Troopers in Dr.Dolittle.

http://www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji