Objavljeno: 28.11.2010

5 let za Xbox 360

Konec novembra 2005 je Microsoft z velikim pompom predstavil svojo igralno konzolo Xbox 360. Padale so optimistične napovedi in entuziasti med člani Microsoftove ekipe so napovedovali, da bodo prodali čez 20 milijonov enot v petih letih.

Konec leta 2010 bo Microsoft prodal nekaj čez 40 milijonov primerkov te uspešne konzole, kar pomeni, da so podvojili in presegli lastno optimistično napoved. Xbox 360 je kljub močni konkurenci uspel ohraniti in še povečati tržne delež, menda pa je tudi zaslužek na prodano enoto večji, kot pri tekmecih.

Nintendo je ve enakem obdobju predal več, kar 74,6 milijonov enot, vendar za nižjo ceno in vprašljivim zaslužkom. Sony je sicer s konzolo PlayStation 3 dosegel primerljiv rezultat z Xboxom (38,9 milijonov enot), vendar za ceno precej višje proizvodne cene in stroškov.

Zgodbe pa s tem še ni konec, temveč se še naprej nadaljuje, v novem letu predvsem z novim naborom igralnih pripomočkov. Medtem, ko Sonyev Move predstavlja predvsem dopolnjen odgovor na pred leti predstavljeno žiroskopsko tehnologijo v konzolah Nintendo Wii, Microsoftov Kinect pomeni korak v povsem novo smer - igranje z razpoznavo kretenj osebe, a brez namenskih igralnih palic. Microsoft je prvih milijon kopij dodatka Kinect prodal v komaj 10 dneh, Sony pa je s prodajo daleč zadaj. Igra se torej nadaljuje.

http://www.xbox.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji