Objavljeno: 21.4.2015 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Maj 2015 | Teme: nenehni testi

Vonino Magnet m9 in Vonino Orin QS

Logika izdelovalcev poceni tablic je nekako takale. Ko kupec pride v trgovino, na policah vidi različno velike pravokotnike. Vsi se skušajo predstaviti kot odlične tablice, ki bodo znale dostaviti spodobno uporabniško izkušnjo. Med vsemi pravokotniki sta na prvi pogled le dve razliki. Prva je velikost zaslona in tu izbiramo bolj ali manj med 7- in 10-paličnimi različicami. Pomembnejša razlika med črnimi pravokotniki je v očeh izdelovalcev poceni tablic seveda cena.

Vonino Orin QS je tablica, ki stane 85 evrov, to je glede na konkurenco malo. Tako malo, da si ni težko predstavljati kakšnega neukega kupca, ki med tablicami ne bo delal razlik in bo vzel »tisto najcenejšo«. Težava je seveda v tem, da je Vonino Orin zanič. Kaj točno se skriva v notranjosti te tablice, je povsem nepomembno, saj uporabniška izkušnja ne zadovolji najnižje postavljenega kriterija. Tudi zunanjost je težko komentirati, saj so materiali, ki so jih uporabili za izdelavo, tako pod nivojem, da je težko razumeti, zakaj bi kdo leta 2015 sploh izdelal takšno tablico. Bolj plastično, krhko, poceni ohišje si je že težko predstavljati. Prav tako gre po dolgem času zopet za tablico, ki ima prednjo stranico iz plastike in ni ne duha ne sluha o steklu. Pri varčevanju so šli pri izdelovalcu tako daleč, da na tablici ni gumbov za uravnavanje glasnosti. To počnemo s programskima gumboma, ki sta postavljena levo in desno od treh sistemskih gumbov Androida. Tablico žene Android, ki na srečo ni preveč obremenjen z dodatki, a je to premajhna tolažba za splošno podpovprečnost tega izdelka.

Razen gumbov za uravnavanje glasnosti vse zgoraj napisano velja tudi za devetpalčni Vonino Magnet. Ta tablica ima dodatno težavo, da stane 250 evrov in pri tej postavki je kar nekaj konkurence, ki zagotavlja dosti boljšo uporabniško izkušnjo.

Tablice, kot sta tokratni Voninovi, so bile na voljo ob začetku pohoda teh mobilnih računalnikov. Takrat so bili tudi težkokategorniki veliko slabši in je bilo lažje razumeti, zakaj bi se neki izdelovalec podal v tak projekt. Trenutno pa so tablice toliko napredovale, da Voninova izdelka izpadeta, kot da sta prišla iz preteklosti.

Vonino Magnet m9

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: bonajo.si.

Cena ob izidu: 250 EUR.

✓    Nič.

✗    Plastičen zaslon, izdelava.

4484789

Vonino Orin QS

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: bonajo.si

Cena ob izidu: 85 EUR.

✓    Nič.

✗    Plastičen zaslon, izdelava.

4247605

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji