Toshiba Tecra M2

Objavljeno: 26.5.2006 19:03 | Avtor: Matjaž Klančar | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: Julij 2004 | Teme: nenehni testi, prenosnik

Toshibina serija prenosnikov z imenom Tecra je namenjena zahtevnim uporabnikom, ki potrebujejo prenosnik, ki je hkrati dovolj lahek, da je tudi prenosen, hkrati pa kar najbolj zmogljiv in opremljen. Včasih je veljalo, da je to tudi prenosnik, ki je silno drag, toda časi se spreminjajo in sedanje Tecre so cenovno primerljive s podobno opremljeno konkurenco.

Preizkusili smo model Tecra M2 z 1,5 GHz procesorjem Pentium-M (v programu slovenskega zastopnika je tudi model s procesorjem 1,7 GHz). Računalnik je procesorju primerno zelo hiter, vendar smo bili nekoliko razočarani nad zmogljivostjo akumulatorja, ki je naš test (Battery Mark 4.0) zmogel poganjati le nekaj več kot tri ure. Res pa je, da si lahko kot dodatek omislimo akumulator za zadnjo stran prenosnika (podaljša ga za približno 3 cm) ali pa model za vgradnjo v večnamensko razširitveno mesto (namesto optičnega pogona). Po zagotovilih izdelovalca naj bi se zmogljivost akumulatorja s tem povečala za približno 80 %.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki