Toshiba Satellite Pro U300

Objavljeno: 18.12.2007 15:21 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: December 2007 | Teme: prenosnik, nenehni testi

Toshibin elegantni prenosnik Satellite Pro U300 se na slovenskih straneh oglašuje kot "ultraprenosnik". Razlog za to je seveda njegova sorazmerno majhna teža, saj tehta slaba dva kilograma (oziroma natančno 1,99 kg). Povod za prenosljivost je 13,3-palčni zaslon TruBrite, ki pa se na močnejši svetlobi ne obnese najbolje, saj v njem vidimo preveč odseva. Drugače se obnese dobro, premore pa ločljivost 1280 × 800 pik. Prenosnik deluje zelo dobro, vsaj dokler ga ne primemo v roke; takrat pa opazimo negativno stran nižanja teže. Plastična masa na desni strani prenosnika se prav neokusno upogiba, krivec pa je predvsem optična enota DVD. Zaradi nizke teže so izbrali razmeroma nizko enoto, ki bi potrebovala še nekaj več ojačitve. A v Toshibi so nad njo vgradili še režo Express card, ki položaj še poslabša.

Prenosnik je grajen okrog Intelovega procesorja Core 2 Duo T7300, katerega frekvenca je 2 GHz. Sistemskega pomnilnika je 2 GB; to je ravno prav za poganjanje priloženega Windows Vista Business. Računalnik je povsem na vrhu svojega razreda, kar zadeva velikost in težo, a enako velja tudi za zmogljivosti. To potrjujejo tudi novi preizkusi SYSmark 2007, pri katerih je prenosnik na prvem mestu v svoji kategoriji. Žal pa nam zaradi pomanjkanja gonilnikov ni uspelo namestiti starejšega Windows XP. To pomeni, da ne moremo ničesar povedati o zmogljivostnih ocenah Winstone oziroma o trajanju delovanja akumulatorja. Pozitivno preseneča zelo velik disk, saj premore kar 200 GB.

Zakup člankov

Za daljši zakup pregleda člankov je potrebno biti prijavljen.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki