Objavljeno: 24.12.2010 11:38 | Avtor: Blaž Seliškar | Monitor December 2010 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi

Toshiba Satellite L675-10U

Toshiba Satellite L675-10U vsekakor ni majhen prenosnik. Ima kar 17,3 palca velik zaslon 16 : 9, na katerem uporabljamo ločljivost 1600 × 900 pik. Osvetljen je z LED diodami, osvetlitev je lepo enakomerna. Velik zaslon ponuja dovolj prostora tudi tistim bolj razposajenim uporabnikom, ki radi posujejo številne bližnjice in datoteke kar po namizju, pa tudi sicer je večji delovni prostor kar dobrodošel. Pred zaslonom takšnih mer se seveda razgrinja tipkovnica običajne velikosti, s celotnim številskim delom, ki ob testu ni razočarala. Ne deluje preveč trdo in plastično, pod prsti je prijetna, tipke so mehke in tihe.

Zmotila je morda drsna ploščica, ki na prenosniku ni poglobljena v ohišje, ob pisanju besedila se zdi nekako preveč izpostavljena dlanem. Uporabna površina drsne ploščice je brušena, kljub nekoliko drugačni izvedbi ploščice je ne boste nikoli iskali. Tipke pod njo so kakovostne in ne porajajo nobenega dvoma o klikanju.

Znotraj prenosnika bije Intelov procesor serije Core i5 M540, ki teče pri 2,4 GHz, vgrajenih je tudi 4 GB pomnilnika (ki ga v popolnosti izkoristi 64-bitni Windows 7 Home Premium). Za grafiko poskrbi ATIjev Mobility Radeon HD5650 z 1 GB lastnega pomnilnika, za podatke pa imamo na voljo 500 GB diska, ki se vrti s 5400 vrtljaji na minuto. Seveda ne manjka niti bralnik SD kartic, vgrajen pa je tudi zapisovalnik Bluray. Ob eSATA in dveh vhodih USB morda pogrešamo še kakšnega, za katerega bi se na ohišju hitro našlo še kaj prostora. Tudi izhod HDMI se znajde na stranici, kar je vsekakor dobrodošlo.

Z zvokom nas presenetijo zvočniki Harman Kardon, ki svoje delo opravijo odlično, vgrajena sta seveda tudi spletna kamera in mikrofon.

Razočaranje pa je akumulator, saj je prenosniku sapa pošla že po uri in 19 minutah. To pomeni, da se od električnega omrežja pravzaprav sploh ne moremo ločiti, če imamo v mislih kak večji opravek na prenosniku. Izdelovalec sicer obljublja nekje dvainpolkrat daljšo avtonomijo, toda naše meritve tega ne potrjujejo.

Ob uporabi prenosnika takšne velikosti se nam seveda poraja vprašanje praktičnosti. Seveda smo ob delu veseli vsakega dodatnega prostora na zaslonu, kot na splošno večje delovne površine. Ker pa gre konec koncev za prenosni računalnik, ki naj bi ga nosili v službo, po sestankih ter spet nazaj domov, nam zna to povzročati kar nekaj nelagodja.

Toshiba Satellite L675-10U

Hitrost (SYSmark Productivity): 117.

Hitrost (SYSmark VideoCreation): 171.

Trajanje delovanja: 1 ura 19 minut.

Mere: 41,4 × 27 × 2,8 cm, 2,8 kg .

Značilnosti: Intel Core i5 M450, 2.4GHz, 4 GB RAM, 500 GB disk, WLAN 802.11 b/g/n, bluetooth, BR-RW .

Zaslon: 17,3 palčni, 1600 × 900 pik.

Operacijski sistem: Windows 7 Home Premium.

Cena: 1095 EUR

Prodaja: www.asbis.si.

Zgradba in oprema: 9.

Velikost in teža: 9.

Za: Kakovost tipkovnice, zaslon, grafična zmogljivost, zapisovalnik bluray.

Proti: Le dva vhoda USB.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji