Objavljeno: 10.9.2005 20:45 | Avtor: Peter Šepetavc | Monitor Februar 2004 | Teme: prenosnik, nenehni testi

Toshiba Satellite A10-S811

Pri Satellitih A10 ob pogledu na zadnjo stran hitro opazimo, da prenosnik ni opremljen ne z zaporednim ne z vzporednim vmesnikom. Ta dva sicer redki še uporabljajo, vendar je običaj, da jih nadomestijo z večjim številom vmesnikov USB - A10 ima vendarle samo dva, a to je nekoliko malo. Tudi sicer je nabor vmesnikov boren, saj prenosnik nima nobenega izmed brezžičnih vmesnikov, tudi infrardečega ne, je pa za doplačilo na voljo vmesnik WLAN. Zmožnosti in opremljenost prenosnika lahko seveda razširimo s karticami PC Card, vanj pa lahko hkrati namestimo le eno kartico vrste II. Pohvaliti moramo dobro tipkovnico, ki se pri tipkanju prav nič ne upogiba, očitamo ji lahko le nekoliko nenavadno razporeditev nekaterih tipk in to, da so slovenski znaki na tipkovnico dodani z nalepkami. Tudi sledilna ploščica je med boljšimi.

Pri meritvah se Satellite A10 odreže dokaj dobro, še posebej, če upoštevamo dokaj šibak procesor. Rezultat 45,6 v testnem programu Business Winstone ga uvršča malo nad povprečje podobnih prenosnikov. Pograjati moramo čas trajanja akumulatorja: brez napajanja bo prenosnik deloval le dve uri, to pa je precej pod povprečjem.

Satellite A10-S811 na spodnjem delu trga lepo zaokrožuje Toshibino ponudbo prenosnikov, saj je solidno opremljen in na voljo po ugodni ceni. Ni pa namenjen tistim, ki prenosnik uporabljajo na terenu, ali pa uporabnikom, ki bi nanj radi priključili večje število zunanjih naprav.

Toshiba Satellite A10-S811

Mere: 33,2 × 29,3 × 4 cm, masa 2,8 kg.

Značilnosti: Intel Celeron, 2,4 GHz, 256 MB RAM, 30 GB disk, DVD-ROM/CD-RW.

Zaslon: 15-palčni, 1024 × 768 pik.

Trajanje delovanja: 2 uri in 1 minuta.

Hitrost: 45,6.

Skupna ocena: 8,12.

Cena: 315.900 tolarjev.

Prodaja: Inea, www.inea.si, (01) 513 81 00.

Za: Ugodna cena, kakovost tipkovnice.

Proti: Pomanjkanje vmesnikov, čas trajanja delovanja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji