Objavljeno: 30.8.2022 | Avtor: Matej Šmid | Monitor September 2022

Test televizorjev: Zlati Monitor

Podeliti nagrado, s katero nekemu izdelku priznamo odličnost in ga celo priporočimo v nakup, je pri našem jesenskem preizkusu televizorjev vedno težko. Televizorjev (in celo blagovnih znamk) je namreč tudi na slovenskem tržišču vedno več, kot jih lahko preizkusimo, in tudi zato, ker so televizorji, ki smo jih preverjali, med seboj velikokrat diametralno različni ter namenjeni različnim tipom uporabnikov. Pri odločanju za nakup je zato v resnici bolje slediti priporočilom, ki smo jih zbrali pod mednaslovom Kako se odločati?.

Pa vendar menimo, da je smiselno izpostaviti vsaj zmagovalca v absolutni kategoriji, torej zapisati, kateri televizor naj kupimo, če res želimo imeti najboljše. In če denar ni težava. To je vsekakor najmočnejši televizor iz tabora Sony – Bravia A95K (XR-65A95K). Res odličen zaslon OLED, kontrastna in živobarvna slika, podpora vsem mogočim standardom, v delovanje odlično vpet sistem Google TV in odlični zvočniki za zaslonom. A95K izstopa. Vendar še enkrat, denar ne sme biti težava.

Če se omejimo le na kakovost prikazane slike, mu je zelo blizu (precej cenejši) Samsungov model QE65S95B, roko pa bi v ogenj dali tudi za LG C2 in Philipsov OLED807, v tem vrstnem redu. Samsungov model Mini LED (QE65QN900B) ločljivosti 8K je sicer odličen, vendar nekoliko slabši, hkrati še najdražji v druščini.

Vseeno – že želite nekaj povprečnega, za dobro ceno, je smiselno pogledati v smer Philipsovega modela The One (65PUS8807) in tudi LG QNED (65QNED81) ni slab.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji