Objavljeno: 27.6.2018 | Avtor: Matej Šmid | Monitor Julij-avgust 2018

Test Huawei P20 Lite

Huawei ob vsaki prestavitvi novih modelov višjega razreda predstavi trojico – »navadnega«, Pro in Lite. To velja tako za jesenske telefone serije Mate, kot za pomladne iz serije P.

P20 Lite je tako še zadnji »P«, ki nam je ostal v preizkus. Lite Huaweii so od nekdaj mišljeni kot strojno nekoliko slabša in cenejša različica običajnega modela in tudi tokrat je tako, le da je treba besedico »cenejša« tokrat vzeti z nekoliko rezerve.

Telefon ima odličen 5,8-palčni zaslon tipa IPS LCD, ki zaseda velik del sprednje strani, na spodnji strani celo več kot njegova dva večja in dražja brata, saj ima bralnik prstnih odtisov na zadnji strani (Huawei, odloči se že!), je lahek in prijetno tanek in prijetno sede v roko. Z zarezo na zgornji strani (ki jo lahko programsko »skrijemo«) v resnici izgleda kot – modri iPhone X.

Fotoaparat premore dva objektiva (tu se ne hvalita z besedico Leica) zaradi pri portretih zmore zamegljevanje okolice, vendar kakovost izdelanih fotografij vseeno ne navduši.

Navduši pa hitrost delovanja telefona, četudi procesor Kirin 659 premore le varčna in počasnejša jedra A53 (vendarle so štiri od osmih navita na 2,36 GHz). Dejansko je telefon zelo tekoč in ponuja gladko delovanje, baterija pa zdrži dovolj (do konca dne), čeprav je precej manjša od modelov »Pro« in »neLite« (4000 / 3400 / 3000 mAh).

Huawei P20 Lite je res simpatičen in dovolj dober telefon, težava je le v tem, da se Huawei zadnje čase »ceni«, kar pomeni, da si dovolijo nekoliko višje cene, primerljive s ključnimi konkurenti, kot je denimo – Samsung. Če bi bil Lite približno 100 evrov cenejši, bi ga lahko le priporočili.

In pa - Androidno preobleko EMUI moramo spet nekoliko pograjati. Kot tudi množico prednaloženih aplikacij, ki se v veliki meri prekrivajo z Googlovimi.

Huawei P20

Hitrost delovanja: 8,5

Kakovost izdelave: 8

Prodaja: Operaterji.

Cena: 390 EUR

Za: Zaslon.

Proti: Nekoliko visoka cena za ponujeno.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji