Objavljeno: 26.3.2008 13:32 | Avtor: Žiga Veber | Monitor Marec 2008 | Teme: nenehni testi, prenosnik

Solonote S96S

Ohišje tega prenosnika morda ni najtanjše, pa tudi teža 2,9 kg ni ravno peresno majhna. Z nič kaj moderno obliko in na prvi pogled nič kaj kakovostno izdelavo ne obeta kaj dosti, vendar mnenje spremenimo že, ko si prenosnik prvič pobliže ogledamo.

Dober zaslon s trdnim ogrodjem, žal le povprečne ločljivosti, se odpira lepo, pod njim pa se skriva zares kakovostna in čvrsta slovenska tipkovnica. Zraven nje je kakovostna drsna ploščica z drsnikom na desni strani, ob njej pa stojita narebričeni tipki, ki lahko po daljši rabi postaneta malce manj udobni. Nad zaslonom je tudi spletna kamera ločljivosti 2 megapiki.

Na manj običajni levi strani najdemo optično enoto. To morda zahteva nekaj privajanja, levičarji pa bodo verjetno navdušeni. Desno najdemo priklopa VGA in S-video, priklop za omrežni kabel in faks modem, tu pa je malce nenavaden tudi priklop za zunanjo priključno postajo ("docking station"). Zraven najdemo še režo za razširitveno kartico PC Express, priklop firewire in par priključkov USB, ki sta preveč stisnjena drug nad drugega. Enak par se skriva tudi na zadnji strani prenosnika, spredaj pa najdemo priklop za slušalke in vhod za mikrofon ter bralnik pomnilniških kartic SD, MMC, XD in MS.

Prenosnik je grajen okrog procesorja Intel Core 2 Duo, 2,0GHz, ki je ob pomoči 2 GB pomnilnika dovolj hiter atlet za uporabo zahtevnejših aplikacij. To je razvidno tudi iz rezultatov naših testiranj. Po zaslugi v svetu prenosnikov zelo zmogljive grafične kartice Nvidia Gforce 8600M GS, je prenosnik primeren tudi za poganjanje zahtevnejših 3D iger in grafičnih aplikacij.

Velikost diska je 250 GB, prenosnik pa je opremljen tudi s povezavo bluetooth in naprednim vmesnikom WLAN 802.11 a/b/g/n.

Hujši je le očitek delovanju na akumulator, ki je kljub akumulatorju s 5200 mAh zmogljivosti le 1 uro in 52 minut.

Solonote S96S je kakovosten in zmogljiv prenosnik z dobrim razmerjem med ponujenim in ceno, ta je 940 evrov.

Solonote S96S

Poslovni indeks SYSmark 2007 (Productivity): 92.

Večpredstavni indeks SYSmark 2007 (VideoCreation): 77.

Trajanje delovanja: 1 ura 52 minut.

Zgradba in oprema: 7.

Velikost in teža: 7.

Mere: 36,2 × 26,8 × 3,9 cm, 2,9 kg.

Značilnosti: Intel Core 2 Duo T7250, 2,0 GHz, 2048 MB RAM, 250 GB disk, WLAN 802.11 a/b/g/n.

Zaslon: 15,4-palčni, 1280 × 800 pik.

Operacijski sistem: Ne.

Cena: 940 EUR.

Prodaja: Elkotex, www.elkotex.si.

Za: Kakovostna tipkovnica, kakovost izdelave, zmogljivost.

Proti: Čas trajanja delovanja, nima operacijskega sistema.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji