Objavljeno: 28.5.2013 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Junij 2013 | Teme: nenehni testi

Ricoh Aficio SP 100e

Med velikimi tiskalniki, opremljenimi z najrazličnejšimi dodatki in funkcijami, ki smo jih zadnje čase preizkusili, je Ricohov Aficio SP 100e opazno odstopal, saj gre za enega najpreprostejših črno-belih laserskih tiskalnikov v naših tabelah.

Razmeroma kompakten tiskalnik je predvsem zelo nizek, to bo vsekakor olajšalo njegovo postavitev. Prazne liste vstavimo na zadnji pladenj (drži jih do petdeset), natisnjeni pa se naberejo na sprednjem pladnju – dostop do zgornje stranice potrebujemo le pri menjavi tonerja. Tiskalnik ima le en vmesnik USB, zahtevnejši uporabniki, ki bi želeli omrežni tiskalnik, bodo morali poseči po kakšnem zmogljivejšem modelu (ali poiskati drugo rešitev, denimo priključitev na kak usmerjevalnik).

Kar zadeva hitrost, je to eden izmed počasnejših laserskih tiskalnikov, kar smo jih preizkusili v zadnjem letu ali dveh. V Ricohu obljubljajo 13 strani na minuto in to bo kar držalo. Čeprav je ta rezultat nizek, je še vedno povsem dovolj za nezahtevne domače uporabnike, ki ne tiskajo ravno veliko. Prvo stran smo čakali petnajst sekund, pri dolgem premoru pa še okoli deset sekund več. Je pa zato kakovost izpisa dobra.

Največja prednost, pravzaprav razlog za nakup takega tiskalnika je seveda cena. Ta je res nizka, 73 evrov. Cena izpisa bi lahko bila nižja (je sicer pet centov na stran), a gre kljub temu za dobro izbiro za nezahtevne domače uporabnike, ki bi si želeli preprosto napravo za malo denarja. Velika prednost je tudi nizek profil, kar bo navdušilo vse, ki nimajo ravno veliko prostora na pisalni mizi.

Ricoh Aficio SP 100e

Vmesniki: USB.

Velikost (razred): A4 (osnovni ČB).

Tehnične lastnosti: 50 listov (pladenj) + podajalnik za posamezne liste, PCL, 16 MB.

Ločljivost in hitrost: 600 × 600 pik na palec, 13 strani na minuto (ČB).

Cena: 73 EUR, ČB stran 5 centov.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izpisa

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Opremljenost

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena naprave, enostavna raba, nizek profil.

✗    Cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji