Objavljeno: 27.3.2012 | Monitor Marec 2012

Pisma bralcev

Se računalnik pregreva?

Dobil sem nov računalnik, vanj bi moral vgraditi le še disk. Dobil sem ga od strica in njemu je deloval. Ko sem ga prižgal, mi je deloval 10 sekund, nato pa se je izklopil in tako se je nadaljevalo. Ne vem, kako naj rešim problem.

Luka

Razlogov je lahko načeloma več. Prvo, kar bi pomislili, je napajalnik. Če je torej mogoče, zamenjajte napajalnik s katerim, za katerega veste, da deluje. Potem je mogoče pregrevanje, najverjetneje procesorja, preverite, ali deluje ventilator procesorja, ali ni morda notri zelo veliko prahu in podobne nesnage. Drugače pa je lahko tudi kaj na matični plošči, česar se praviloma ne splača menjavati ...

Najlepša hvala za hiter odgovor.

Najprej sem imel računalnik priključen samo na miško, tipkovnico in zaslon. Nato sem ga postavil na mizo in priključil nanj še tiskalnik, zunanji disk in omrežje in je kar deloval.

Lahko rečemo le, da nam ni nič jasno ;)

Noče se zbrisat!

V "Prenosih" imam datoteko PPS, ki je že več kakor leto dni ne morem izbrisati. Njen naslov je "Dobre želje za 20011" (že številka letnice kaže, da je z datoteko nekaj narobe). Poskusil sem že z revo Uninstallerjem, Unlockerjem, Move on boot, pa mi je z nobenim programom ne uspe zbrisati!

Dobim sporočilo, da je datoteka že izbrisana (res je, sem jo izbrisal, a je ostala njena "senca". Imam licenčni antivirusni program ESET Smart Security, ki PPS datoteke ne prepozna kot virus.

Marjan

Najprej bi poskusili računalnik znova zagnati in ga zbuditi v "Safe Mode", pa tam še enkrat poskusili datoteko zbrisati oziroma odstraniti z enim izmed omenjenih programov. Sicer je pa tule uporaben seznam stvari, ki jih lahko poizkusite:

winhlp.com/node/39

Težave z miško

Ker raziskujem, na kakšne načine mi pridejo v računalnik, čeprav ni vključen v internet, sem ugotovil naslednje: pri krmilnikih USB imam še tri USB Root HUB povezave. Če izključim/onemogočim kateregakoli - me USB miška ne jemlje več resno, oziroma ne deluje. Če ji nataknem podaljšek za Standard PS/2 in ga vstavim v ta vhod za PS/2 miško, mi ne deluje?

In vprašanje?

Ali nove miške delujejo v Windows 7 (64-bitnem) samo prek USB povezave? Stare miške (ki jih nimam več) so delovale na oba načina. Prosim za pojasnilo. Ali potrebujem kakšen dodatni gonilnik za to poredno miško?

Branko

Miši v Windows 7 delujejo tako prek USB kot prek PS/2, nismo še slišali, da bi za miš potrebovali gonilnik (razen pri nekaterih igričarskih modelih, ki imajo silno veliko tipk in kolesc). Možno, da vmesnik PS/2 na računalniku enostavno ne deluje (ali pa je izključen v BIOSu). Ni nam pa povsem jasno, zakaj (in tudi kako - znotraj Windows?, v BIOSu?) bi izklopil USB vmesnike.

V računalnik je sicer mogoče vdreti prek interneta ali fizično, torej če vam ga kdo ukrade. Pa vdorov prek interneta je dejansko vse manj, vsi novejši operacijski sistemi imajo vgrajene zmogljive požarne zidove, enako velja za vse domače usmerjevalnike, konec koncev pa so tudi ponudniki spleta pozorni na sumljiva dogajanja pri njihovih omrežjih.

Zbrisal sem si vse stike!

V vseh navodilih za telefone z Androidom piše, da če v nastavitvah pritisnem "clear data" v Contact storageu, ta ne izbriše stikov v telefonu, temveč samo facebook stike in povezave med njimi ter google stike.
No, ker sem imel poln pomnilnik, sem to storil in - izgubil kompleten imenik. Na google stikov seveda nisem sinhroniziral in sem zdaj ostal brez vseh 50 MB stikov.
Ali je kakšna pot nazaj? Kaj lahko storim?


Jure


Clear data v Contact Storage v resnici zbriše zgolj facebook stike in informacije o Googlovih stikih, povezanih s tem družabnim omrežjem. Po tej logiki bi stiki še vedno morali biti nekje. Ste imeli ob brisanju vključeno sinhronizacijo? To bi znalo biti problematično. Kje ste imeli druge stike? Na Googlu, telefonu ali SIM kartici?

Vse stike sem shranjeval na "phone", tako da so bile vse telefonske cifre dejansko na telefonu in jih nisem sinhroniziral z google računi (morda 10 %). Med brisanjem nisem imel vključene sinhronizacije, želel sem zgolj sprostiti nekaj prostora, ker je bil pomnilnik poln in sem namesto Dialer storage pomotoma zbrisal Contact storage.
Ravno sem naredil Recuva pregled mobitela, pa najde samo mp3 in jpg datoteke. Imenika očitno ne doseže.
Je še kakšna druga možnost?

Če na Google računu (prek PCja) ni stikov, preostane le še pregled kartice SD (če jo imate). Če iskanje na rootu SD kartice najde kakšno datoteko s končnico .vcf, ki je nastala ob morebitnem uvozu, je nekaj stikov bržkone rešenih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji