Objavljeno: 2.11.2017 | Avtor: Jernej Pečjak | Monitor November 2017

Nokia 3

Najcenejša in najmanj zmogljiva alternativa med novimi Nokiinimi modeli ponuja tudi najmanj razlogov za nakup. Cena telefona je 190 evrov, samo 20 evrov manj kot pri Nokii 5. Toda razlika med obema modeloma je prevelika, da bi se lahko prihranek v denarju upravičil. Ohišje je sestavljeno iz kombinacije aluminijastega okvirja in plastične hrbtne strani. Pri vsakdanjem delu je pogosto mogoče slišati škripanje ohišja, kar zbuja slab občutek. Za razliko od modelov 5 in 6 Nokia 3 ne ponuja čitalnika prstnih odtisov. Varčevalo se je tudi pri kapacitivnih gumbih pod zaslonom, saj ni vgrajena osvetljava.

Podobno grenak priokus pusti kamera na hrbtni strani s tipalom v ločljivosti 8 MP. Saturacija barv na fotografijah je zelo nizka in ob sončnem vremenu nebo ni več modro, temveč prikazano sivo. Dinamični razpon je tako zelo nizek. Ob rabi Flasha bo uporabnik ob nizkem stanju baterije tudi prejel nadležno obvestilo o tem, da je energije premalo za Flash. Slednje smo sicer opazili tudi pri zmogljivejši Nokii 6. Za presenečenje poskrbi tudi omejitev kakovosti video posnetkov na ločljivost 720p. Se pa zato lahko veselijo ljubitelji selfijev. Na prednji strani je kamera z 8 MP, avtofokusom in zaslonko f/2.0 enaka kot pri Nokii 5 in 6.

Pogled na tehnične specifikacije razkriva uporabo procesorja Mediatek MT6737 in grafičnega procesorja Mali-T720MP1. Delovnega pomnilnika je za 2 GB in notranji pomnilnik je, tako kot pri Nokii 5, omejen na 16 GB. Uporaba kartice microSD z do 256 GB pomnilnika je tako obvezna. Velikost zaslona je s 5 palci zadovoljiva, a tako kot pri Nokii 5 zgolj z ločljivostjo 720p. Izstopa tudi barvni spekter, ki je izrazito na strani hladnih barv, in opazna distorcija barv ob večjih vpadnih kotih, ki se ne pojavlja toliko pri modelih 5 in 6.

Nokia 3

Prodaja: Bolje založene trgovine.

Cena: 190 EUR.

Za: Najnižja cena.

Proti: Kakovost izdelave ohišja, kamera na hrbtni strani.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji